Žádné maso, zelenina ani ryby. Nikdo nevěří, co dělá tyto karbanátky tak chutné, jsou lepší než mleté maso!
Karbanátky bez masa mohou být chutné. Tentokrát vám ukážeme, jak je připravit bez zeleniny, ale s ingrediencí, na kterou dosud nikdo nepřišel. Vyzkoušejte recept a jídlo určitě chutná celé rodině. Tradiční karbanátky na čas ustoupí do pozadí.
Karbanátky z…
Karbanátky bez masa jsou kontroverzní téma. Mnozí si nedokážou představit, že hlavní ingredienci lze nahradit například zeleninou. Ukázalo se však, že změna může být zajímavým kulinářským zážitkem, protože maso je nahrazeno surimi, tedy krabími tyčinkami. Tato ingredience pochází z Japonska a vyrábí se z mleté ryby. Nejčastěji se vyskytuje v sushi, ale nic nebrání tomu, aby se z ní připravily také karbanátky.
Zajímavé je, že surimi není moderním vynálezem výrobců. Japonci ho vyráběli po staletí, aby zabránili zkažení ryb. Krabí tyčinky dostaly svůj název díky tomu, že svým tvarem a barvou připomínají krabí nohy. S korýšem však tento produkt nemá nic společného, takže z něj můžete bez obav připravit karbanátky, které si oblíbí i ti, kteří nemají rádi mořské plody. Podle níže uvedeného receptu je můžete připravit snadno a rychle.
Karbanátky z krabích tyčinek a přísad
Tyto neobvyklé karbanátky se stejně jako tradiční připravují z malého množství ingrediencí. Kromě krabích tyčinek budete potřebovat sýr, vejce, mouku a smetanu. Budete také potřebovat suroviny na obalování, které se neliší od těch, které se používají na tradiční karbanátky. Všechny ingredience a jejich poměry najdete v níže uvedeném seznamu.
Ingredience
300 g krabích tyčinek
2 vejce
200 g taveného sýra
2 lžíce smetany 18
4 lžíce mouky + mouka na obalování
2 stroužky česneku
strouhanka
Krabí tyčinky a sýr nastrouhejte na hrubé struhadle a přendejte do misky. Přidejte jedno vejce, smetanu, mouku a prolisovaný česnek. Ingredience promíchejte.
Do misky rozklepněte vejce a rozšlehejte ho. Na dva talíře nasypte mouku a strouhanku. Z připravené hmoty vytvarujte karbanátky, stejně jako v případě mletého masa. Poté je obalte v mouce, vejci a strouhance. Na pánvi rozehřejte olej, vložte karbanátky a smažte je z obou stran dozlatova.
Napsal pro Vás AI asistent Kleofáš ze zdrojů českého a zahraničního internetu