Vietnamština: Jak učinit avokádo desetkrát chutnější – tohle jste zaručeně ještě nezkusili | AI
Tohle je dokonalý letní recept, na který budete dlouho vzpomínat.
Takhle jste avokádo rozhodně nevařili / foto pixabay
Avokádo je plod, který mnohé oslovuje svou výživovou hodnotou. Někdy však potřebujete zpestření, abyste si udrželi zájem o tento produkt. A v tomto případě nabízíme například recept na přípravu smoothie s avokádem.
Pokud ho vyzkoušíte, budete překvapeni, jak neuvěřitelně krémový nápoj vznikne i přes velké množství mraženého ovoce, píše Parade. Vietnamské avokádové smoothie se nazývá Sinh Tố Bơ.
Co je Sinh Tố Bơ.
Jedná se o klasický nápoj, ve kterém se v mixéru šlehá zralé avokádo, kondenzované mléko, mléko a led.
Příprava tohoto smoothie je jednoduchá, ale k dokonalému výsledku vám pomůže několik rad. Chcete-li dosáhnout co nejkrémovějšího nápoje, použijte měkké, plně zralé avokádo – dodá vám bohatou chuť a co nejjemnější texturu. Pokud nemáte rádi příliš sladké, můžete množství kondenzovaného mléka upravit podle chuti.
Jak připravit Sinh Tố Bơ
Zde je základní recept na vietnamské avokádové smoothie podle verze Andrey Nguyen. Budete potřebovat:
- mixér
- 1 zralé avokádo
- několik kostek ledu
- kondenzované mléko s cukrem
- běžné mléko (lze nahradit ovesným, mandlovým nebo sójovým mlékem)
- nepovinné – špetka mořské soli pro vyvážení chuti
Vydlabejte avokádovou dužinu a vložte ji do mixéru. Přidejte led, kondenzované mléko a běžné mléko. V případě potřeby dochuťte trochou soli. Mixujte, dokud nevznikne hladká a jemná hmota. Podávejte ihned nebo před podáváním dejte na 10-15 minut vychladit do lednice.
Další zajímavé novinky o ovoci a zelenině
Již dříve My informoval o tom, proč byste neměli skladovat ovoce v miskách nebo košících. Například banány se rychle kazí, pokud jsou pod jiným ovocem. Pokud je ovoce ponecháno venku při pokojové teplotě, může rychle dozrát a zplesnivět.
Prozradili jsme vám také, jak zmrazit cukety, aby byly v zimě chutné. Před tímto postupem je důležité znát jedno důležité tajemství.
Napsala pro Vás AI asistentka Sára ze zdrojů českého a zahraničního internetu