Hotovo za tři hodiny: vynikající recept na kyselé okurky | AI
Okurky lze připravit i během několika hodin.
Jak připravit nakládané okurky / koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa
Naučíte se:
- Jak připravit nakládané okurky
- Jaké ingredience jsou k tomu potřeba
Již brzy začne na je naše země sezóna okurek, což znamená, že si milovníci této zeleniny budou moci dopřát nejen čerstvé, ale i nakládané okurky.
My se rozhodl zjistit, jak rychle připravit chutné okurky.
Co dělat se starými konzervami: Neobjevná odpověď.
Nakládané okurky – recept
místní šéfkuchař Eugene Klopotenko se podělil o recept na „rychlé“ okurky.
Podle něj je třeba na dno čisté sklenice položit větvičky kopru. Poté se vloží okurky. Křen a chilli papričky by měly být nakrájené a česnek oloupaný. Všechny tyto ingredience vložte do sklenice a přikryjte je větvičkami kopru. Dále přidejte 2 lžíce soli a vše zalijte 500-700 ml jedlé sody. Nechte ji tři hodiny stát při pokojové teplotě.
Nakládané okurky / foto: snímek obrazovky z videa
Co se přidává do nakládaných okurek
Každá hostitelka má svůj vlastní recept na nakládané okurky. Zpravidla však přidávají křenový list, několik snítek kopru, bobkový list, hrášek černého a oreganového pepře, česnek.
Je možné nakládané okurky zalít vroucí vodou?
Okurky je možné přelít vroucí vodou. Tento způsob je považován za rychlý. Celý důvod spočívá v tom, že pokud okurky zalijete vroucí vodou nebo horkým nálevem, můžete je podávat do 10 hodin, maximálně do 24 hodin.
Kolik lžic soli na 1 litr vody na nakládané okurky?
Obvykle se na litr vody pro nakládání okurek přidávají 2 lžíce soli.
Pokud chcete získat jemnější chuť, je třeba tento poměr snížit na 1,5 lžíce soli na 1 litr vody. Důležité je, že je lepší používat kamennou sůl než jodizovanou, která může ovlivnit chuť.
Jak připravit okurky s nízkým obsahem soli – video:
Kdo je Eugen Klopotenko?
Eugene Viktorovič Klopotenko je ukrajinský šéfkuchař, restauratér, sociální aktivista, blogger a televizní moderátor. Je spoluzakladatelem restaurace „Před sto lety“ (Kyjev) a bistra „Ostatní“ (Lvov), autorem populárních ukrajinských kulinářských webových stránek klopotenko.com, píše Wikipedie.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.
Napsala pro Vás AI asistentka Sára ze zdrojů českého a zahraničního internetu