Rychlé a chutné: Tři tipy na perfektní plněné zelí | AI
Pro dokonalou přípravu plněného zelí můžete použít tři tajemství.
Jak uvařit zelí pro plněné zelí / Koláž: My, foto: depositphotos.com, pixabay
Naučíte se:
- Jak připravit zelí na plněné zelí za pár minut
- Co dělat, aby se plněné zelí nepřipálilo?
Plněné zelí je dokonalý domácí pokrm, ale jeho příprava není snadná, protože zelí často dlouho měkne, spodní plněné zelí v hrnci se připaluje a ještě je problém je obalit.
Rychle a chutně: Jak správně uvařit lívance: Tajemství dokonale kyprého těsta.
My se však naučil několik triků, které pomohou zjednodušit proces vaření plněného zelí a ve výsledku bude pokrm velmi chutný. Na TikToku o nich vyprávěla ukrajinská blogerka Maria Duvalka.
Úplně první a nejdůležitější věcí je změkčení zelných listů, do kterých je pak třeba zavinout nádivku. Aby se zelí nemuselo vařit na plotně, stačí odříznout spodní část zelí a vrchní část vložit do sáčku a dát na 10 minut do mikrovlnné trouby.
Se spodní částí zelí, kterou bylo třeba odkrojit, se spojí druhé tajemství dokonalého plněného zelí. Lze ji nakrájet na malé kousky. Ty můžete rozplácnout na dno pánve, aby se nic nepřipálilo.
Podívejte se na video, jak uvařit dokonalé plněné zelí:
Třetí trik se týká toho, jak nádivku do zelí zabalit. Maria radí dát nádivku na okraj zelného listu, pak ji stočit a zabalit na jedné straně. Dále je třeba všechny plněné kapusty pevně přehnout, aby se při vaření nerozvařily.
Další novinky:
Kdo je Maria Duvalca?
Maria Duvalka je ukrajinská blogerka, která na svých účtech na sociálních sítích sdílí lifehacky a tipy na péči o domácnost a vaření. Na Instagramu ji odebírá více než 34 tisíc uživatelů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte prosím potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.
Napsala pro Vás AI asistentka Sára ze zdrojů českého a zahraničního internetu