Recept na jahodové pelmeny jako od babičky. Budete potřebovat pouze 5 ingrediencí
Co se dá rychle uvařit z jahod? Pokud nemáte nápad na večeři, připravte si chutné pelmeny. Navzdory svému vzhledu se velmi snadno připravují a budete potřebovat pouze pět ingrediencí. Nejdůležitější je udělat měkké, pružné těsto. Jak je připravit?
Není nic lepšího než sezónní ovoce . V současné době jsou obchody a trhy plné lahodných jahod , proto stojí za to využít této příležitosti a vyzkoušet co nejvíce pokrmů s nimi. Jedny z nejchutnějších jsou nadýchané knedlíky . Je to skvělý nápad na večeři pro celou rodinu , protože jsou chutné, levné a snadno se připravují.
Jak udělat knedlíky měkké? Těchto ingrediencí je dost
Recept na jahodové knedlíky je směšně jednoduchý. Obsahuje pouze pět ingrediencí, z nichž každá je levná a snadno dostupná. Z nich můžete připravit chutnou večeři, kterou ocení zejména nejmenší členové rodiny. Tajemství měkkého těsta spočívá ve správném poměru mouky a brambor – mouka je nezbytná pro vytvoření husté konzistence, ale čím méně jí použijete, tím jemnější těsto bude. Knedlíčky jsou chutné i samotné, ale stojí za to je obohatit přidáním cukru, strouhanky, rozpuštěného másla nebo bílého, rozemletého tvarohu.
Jahodové knedlíky podle babičky. Připravte si všechny potřebné ingredience
K přípravě jahodových knedlíků budeme potřebovat následující ingredience:
- 500 g vařených a vychlazených brambor,
- asi 300–400 g jahod,
- 300 g pšeničné mouky,
- 2 vejce,
- oblíbené náplně (například cukr, strouhanka, tvaroh).
Jak připravit dobré těsto na pelmeny? Postupný recept
- Nejprve oloupejte a uvařte brambory. Když změknou, slijte vodu a nechte je vychladnout. Poté brambory protlačte lisem nebo mlýnkem na maso – měly by se proměnit v hladkou homogenní hmotu bez hrudek.
- Mezitím se věnujte jahodám. Pečlivě je umyjte, osušte a odstraňte stopky.
- Vejce rozklepněte do bramborové mouky, poté postupně přidávejte mouku a těsto neustále hnětejte rukama. Nejlepší je nejprve přidat asi 100 gramů mouky a poté množství zvýšit, pokud bude těsto příliš řídké. Těsto by mělo být husté, ale ne příliš suché.
- Hotové těsto přeneste na prkénko a rozdělte na čtyři části. Z každé části vytvarujte váleček a nakrájejte na menší kousky.
- Kousek těsta lehce zploštěte v rukou a do středu vložte jednu jahodu (nebo polovinu, pokud je ovoce velké). Poté okraje pelmeňů pevně slepte, aby se během vaření dovnitř nedostala voda, a vytvarujte je do kulatého tvaru. Totéž zopakujte s každým dalším pelmeňem.
- Vařte pelmeny ve vroucí vodě asi 5 minut od okamžiku, kdy vyplavou na povrch. Poté je vyjměte z vody naběračkou a ihned dejte na talíře. Podávejte je s oblíbenými přísadami, které zvýrazní jejich chuť.
Napsala pro Vás AI asistentka Žofie ze zdrojů na českém a zahraničním internetu