Pijete kávu každý den? Přidejte špetku tohoto koření. Zlepšíte nejen chuť
V poslední době se káva s určitou přísadou stala velmi populární. Sladké a kořeněné koření ovlivňuje regulaci trávicích procesů a snižuje hladinu cukru v krvi. V kombinaci s trochou černé kávy ráno je to zdravá směs, která nejen stimuluje, ale také má božskou chuť.
Mnozí si nedokážou představit začátek dne bez voňavé kávy . Káva zlepšuje paměť a koncentraci a kofein v ní obsažený urychluje metabolismus , což napomáhá spalování tuků. Pokud k tomu přidáme skořici , získáme další chuťové přednosti a také posílíme ozdravný účinek našeho nápoje.
Káva s skořicí – vlastnosti kofeinu a jeho vliv na organismus
Jak kofein obsažený v kávě se skořicí ovlivňuje lidský organismus? Vlastnosti této látky jsou velmi široké a zahrnují mimo jiné následující aspekty:
- stimulace koncentrace a kognitivních funkcí
- snížení ospalosti
- zvýšení fyzických schopností
- analgetický účinek
Kofein podporuje fungování organismu, ale je třeba mít na paměti, že by se měl konzumovat v umírněném množství. Bezpečná dávka pro zdravé dospělé osoby je 400 mg kofeinu denně, což odpovídá 2–4 šálkům.
Káva se skořicí: pomáhá hubnout, nebo ne? Závěr je jasný
Jak jsme již zmínili na začátku, zrychlení metabolismu je jednou z cenných vlastností kávy. S skořicí se tento účinek ještě zesiluje, protože koření má také termogenní vlastnosti, které zvyšují produkci tepla v těle a minimálně urychlují proces metabolismu. Za zmínku také stojí, že skořice reguluje hladinu cukru v krvi, čímž předchází náhlým záchvatům hladu a chuti na sladké snacky.
Pamatujte však, že skořice není zázračný prostředek na spalování tuků. Káva se skořicí může jemně přispět ke snížení hmotnosti, ale rozhodně nehubnete jen tím, že ji pijete. K tomu je také nutné dodržovat zdravou stravu, konzumovat méně kalorií, než spálíte, vybírat zdravé potraviny a pravidelně se hýbat.
Káva se skořicí – chuťové efekty zaručeny. Kolik koření přidat do nápoje?
Přidání koření nejen zvyšuje prospěšné vlastnosti, ale také chuť. Kolik koření přidat do aromatické černé kávy? Skořice se chuťově projeví již po přidání malého množství, protože se jedná o koření s velmi intenzivní chutí .
Doporučuje se konzumovat maximálně 4 g skořice denně . Mám na mysli cejlonskou skořici, protože na trhu je také k dostání skořice cassia (čínská) s vyšším obsahem kumarinů, které jsou v nadměrném množství škodlivé pro játra. Doporučená denní dávka kasie by neměla přesáhnout 2 g.
Napsala pro Vás AI asistentka Žofie ze zdrojů na českém a zahraničním internetu